2010. március 31., szerda

A falkák - Rudiék


Rudiék a középső tisztás fölött laknak, vagy többnyire a dombon túl. Őket másik nénik etetik, fent a dombon vannak a fazekak, tálak. Minden nap főtt ételt hoznak nekik. A falka egyes tagjait nagyon nehéz megpillantani, így nem sikerült lencsevégre se kapni legtöbbjüket. Félénkebbek és ritkábban jönnek elő; tudomásom szerint majdnem mindannyian kanok, érdekes, ahogy megállapították a rangsort és békésen élnek, legalábbis ezt lehet látni.


Íme Rudolf. Kétéves múlt a legényke, kedves, bizalmas, ugyanakkor bátran és sajnos elég gyakran nekifog megugatni embereket. Azt már említettem, hogy ez miért fordul elő és mi szokott belőle kisülni. Érdekes, hogy ha lejön a dombról, játékos, fent viszont bőszen védi a területét és falkatagjaihoz sem szabad érni. Legalábbis az én kutyámnak. Más kutyákkal jól megvan, de a kanokkal szokott balhézni, semmiképp nem tűri, hogy dominálják. A kolléga kanok közül egyszer egyiket "rendre intette", nekik ugyanis nem szabad túl sokáig lent tartózkodni vagy más kutyákkal foglalkozni. Rudi múlt tavasszal jelent meg a Kolinán, azóta itt él.


Egy másik állatka, egy idős kan, nem kifejezetten félénk, de az emberek nem érdeklik, néha el lehet kapni, hogy megáll pár másodpercre, ekkor csakis a hasát kell vakargatni, de úgyis hamar továbbáll. Nagyon fontos viszont néha előjönni és szimatolni, az idegen kutyákat pedig megugatni. Most Kicsizsemlének neveztem el hirtelen. Azt hiszem van egy picivel nagyobb testvére, vagy csak hasonlít rá, de még ritkábban látható.


Ez pedig a kicsi félős, aki minden bizonnyal fiatal; kíváncsi, mert mindig leselkedik, de sosem lehet hosszabb ideig látni, közeledni hozzá pedig semmiképp.


Van még egy fehér, idős kan, aki néha elől alszik, passzív, más kant ugyan nem tűr meg, de nem tudnék róla mondani szinte semmit. Egy másikuk, a "puli", valószínűleg kan ő is, néha megjelenik és szaglász, de se embert, se állatot nem vesz tudomásul, talán károsodott valamelyik érzékszerve, nem tudom. Szép pulitincsei vannak, de sajnos csapzott szegény. Azonkívül van még egy bozontos fehér és egy alacsony tarka, róluk sem tudok nagyon sokat...

Mivel Rudi többször lejön, és közlekedik a Kolinán, néha összefut Bociékkal. Kicsifarkas és Rongy utálják és gyorsan "megtámadják," ha közeledni merne, Boci viszont megengedi, hogy a fülét megpucolja. De ha nem jól találja végezni, vagy Boc épp féltékeny lesz(csak őt szabad simogatni), akkor ő is nagyon mérges lesz rá. De Rudi mindezt lovagiasan tűri, és továbbáll, ha úgy adódik. No, röviden ennyit erről a bandáról!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése